Çanakkale İli, Biga İlçesi, Kocagür Köyü İlköğretim Okulu binlerce köy okulundan birisi. İhtiyaçları diğer köy okulları gibi saymakla bitmiyor. Kocagür İlköğretim Okulu’nun diğerlerinden farkı “Zorluklar, imkansızlıklar, yetersizlikler insanın yaşama, gelişme ve üretme azminin anahtarlarıdırlar. İnsan bu zorluklar, imkansızlıklar ve engelleri aşabildiği sürece mutlu olan bir varlıktır. Başka bir ifadeyle zorlukları aşabildiği ölçüde insandır…. Biz Kocagür İlköğretim Okulu olarak bu zorluk ve eksiklikleri bizi geliştirecek ve farklı çözüm seçeneklerine yöneltecek basamaklar olarak algıladık ve öylece değerlendirdik.” diyebilen bir müdürünün olması.
Okul Müdürü Sayın Celal AVCI bize gönderdiği mektupta şöyle devam ediyor ; Okulumuzun kapısındaki küfleri ve çürümüşlüğü giderecek yani bize kendi kapısını aralayıp yardım edecek birini aramaya koyulduk. Bu arayışımız sonuç verdi. İMECE projesi sayesinde kapımızı onarma imkanı bulduk. Böylece çocuklarımızın okul kapısı bu proje sayesinde yenilendi ve güzel bir görünüme kavuştu. İnsanın hiçbir noktada umutlarını tüketmemesi gerektiğini bir kez daha anladık. İMECE sözcüğü Sosyal Bilgiler ve Hayat Bilgisi ders kitaplarından çıkıp karşımızda ete kemiğe bürünmüştü, bunu her adımda görüyorduk.”
Bizi en az okul kapısının yenilenmesi kadar , Sayın Müdür’ün de dediği gibi İMECE sözcüğünün hayat bulması sevindirdi. Çünkü günümüzde İMECE’nin toplum içindeki anlamı ne yazık ki zayıflamıştı. Kocagür Köyü’nde de canlanan İMECE elbette boş durmadı. Sonrasını, “duvarlarımız boyasız ve aşınmıştı. Özellikle kuzey cephesindeki duvarımız çok yıpranmıştı. Bu anda yine imdadımıza İMECE projesi yetişti. Kapımızın onarılmasıyla başlayan yenileme ve tadilat faaliyeti duvarın boyanmasıyla devam etti. İMECE sözcüğü sözlüklerden çıkıp gelmiş karşımızda vücut bulmuştu. Bu vücut Füsun Alkan Uzuner hanımefendinin eliyle bize ulaşmıştı.” diye anlatıyor Okul Müdürü Sayın Celal AVCI, ve devam ediyor “İMECE projesinin bu elini minnet ve şükran duygularıyla sıktık.
Bu vesile ile maddi desteklerinden dolayı Füsun Alkan Uzuner hanımefendiye , bu projeyi tekrardan yaşatan Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’na ve bu Vakfa gönlünü, emeğini veren herkese sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.
Daima var olunuz.”
|